Pages

tiistai 1. marraskuuta 2011

Tilannepäivitys

Viimeinen kuukausi Suomessa lähti käyntiin ja vielä on asioita hoidettavana ennen lähtöä. Tällä hetkellä päällimmäisenä mielessä ovat Penangin asumisjärjestelyt. Tarkoitukseni on asua vaihto-opiskeluaika kahden suomalaisen vaihtarin kanssa. Otimme yhteyttä entiseltä vaihtarilta saamaamme sähköpostiosoitteeseen, josta vastasi asunnonvälittäjä Wendy, joka kutsuu itseään isosiskoksi. Hän tarjosi asuntoja joko Sunnyvillestä tai E-Parkista, jotka molemmat ovat vaihtareiden suosiossa. Matkaa yliopistolle kertyy puolisen kilometeriä. Yliopiston asuntolassa länsimaalaiset eivät juurikaan ole asuneet.

Asunnoissa on kolme makuuhuonetta ja kokoa niillä on noin 92 neliömetriä. Asuntojen on luvattu olevan täysin kalustettuja. Sunnyvillen asunnon vuokra on noin 345-370 euroa kuussa ja E-Parkin noin 310-345 euroa. Asumiskustannus henkeä kohti kolmen ihmisen majoittuessa samassa asunnossa ei siis ole kovin suuri. Tähän päälle tulee vielä vesi-, sähkö- ja internetmaksut. Sähkölasku on noin 10-20 euroa kuussa riippuen siitä, paljonko ilmastointia käyttää. Vesilasku on kuussa muutaman euron luokkaa.

Näiden tietojen pohjalta pitäisi sitten päättää, otammeko asunnon Sunnyvillestä vai E-Parkista. Ainakin Sunnyvillessä kuulemma kannattaa toivoa asuntoa mahdollisimman ylhäältä ja ilman kokolattiamattoa. Asunnot ovat vaihtelevassa kunnossa. Muutkaan asuintalojen fasiliteetit eivät huippukunnossa ole.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti