Pages

tiistai 10. heinäkuuta 2012

Asumisen ihanuus

Kirjoitellaan vielä lyhyesti asumisesta, sen kustannuksista ja muista järjestelyistä Penangilla. Suurin piirtein jokainen länsimaalainen vaihtari siis asui joko E-Parkissa tai Sunny-Villessä, jotka sijaitsevat lähellä toisiaan ja lyhyen, mutta hikisen kävelymatkan päässä yliopistosta.

Suurimmalle osalle asunnot välitti Wendy, joka kutsuu itseään myös "Isosiskoksi" ja "Mamaksi", mikä nyt saattaa jo joitakuita hieman ärsyttää. Asumisasiat kannattaa hoidella hänen kanssaan sähköpostitse jo hyvissä ajoin. Pienin varauksin on toki hyvä suhtautua hänenkin toimintaansa, mutta ainakin hän painottaa olevansa luotettavampi kuin muut. Toinen vuokra-agentti Freddy kuoli meidän Malesiassa ollessamme, mutta tämän uutisen jälkeenkin Wendy jaksoi vielä mustamaalata tätä miekkosta, jota en koskaan tavannut.

Kolme huonetta, kaksi kylpyhuonetta, olohuoneen ja keittiön sisältävät, noin 90 neliömetrin kokoiset asunnot olivat tavallisimpia asumuksia vaihtareille. Lisäksi asunnoissa oli ainakin yksi parveke. Hinnat vaihtelivat 1.350-1.600 ringitin välillä kahdelle tai kolmelle jaettuna kuukaudessa.

Lisäksi piti maksaa vesi ja sähkö. Vesilaskumme oli noin kaksi euroa kuukaudessa. Sähköä kulutimme keskimäärin reilun kymmenen euron edestä kuukaudessa. Laskun olisi saanut helposti vähintäänkin tuplattua, jos ilmastointia olisi huudattanut iltaisin ja öisin. Kiinteän internetin sai asuntoon 25-30 eurolla kuukaudessa.  

Asumisen järjestäminen Penangilla oli siis kohtalaisen helppoa. Hinnatkaan eivät länsimaalaisten päätä huimanneet.
Sunny Villen uima-allas.
E-Parkin leikkikentällä.
E-Parkin allas. Vasemmalla on C-blokki, jossa asuimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti