Pages

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Madventuresin syvemmät reissukokemukset

Madventures-kaksikko oli illan päätähtenä Kilroy Live 2011 -tapahtumassa Helsingin Vanhalla yo-talolla, kun Change X bongaili paikalta vinkkejä reissuun.


Riku ja Tunna kertoivat esityksessään ajatuksistaan syvempiin reissukokemuksiin ja Kaakkois-Aasia-spesifejä näkemyksiä tarkasteltiin miehiltä esiintymisen jälkeen.

Tärkeäksi asiaksi suunnattaessa Kaakkois-Aasiaan Riku mainitsee seikan, johon Change X -blogikin tähtää:

- Ei tuudittauduta tunteeseen, että ei tarvitsisi suunnitella mitään. Tsekataan ennakkoon paikalliset uutiset, lehdet, musiikki, leffat ja dokumentit, reitti ja faktakirjatkin, hän kertoo.

Esityksessään Riku ja Tunna mainitsivat vinkeiksi syvempiin reissukokemuksiin myös paikallisen ruoan syönnin, junasta hyppäämisen kesken matkan, jonkin sellaisen tekemisen, jota ei normaalisti tekisi sekä informaatiokatveeseen menemisen ja tutustumisen muihinkin paikallisiin kuin tarjoilijoihin ja taksikuskeihin.

Entä mitä asioita Kaakkois-Aasian suuntaan matkustaville sitten tavataan liioitella?

- Käärmeistä ja muista myrkyllisistä öttiäisistä puhutaan liikaa, toteaa Riku.

Tunna jatkaa, että sellaisten kohtaaminen ja erilaiset myrkytykset ovat erittäin harvinaisia.

Madventures-kaksikko on ollut pari kertaa sairaalassa tiputuksessa ja molemmilla kerroilla huonosti kiertävän hotelliruoan tai pizzojen nauttimisen jälkeen - paikallista ruokaa syötyä tällaisia komplikaatioita ei ole tullut.Muutos on väistämätön

ChangeX:n yksi teesi on väliotsikon mukainen, mutta muuttaako maailman näkeminen ihmistä?

- Muuttaa, yleensä avoimemmaksi muita kohtaan. Vanha viikinkisanonta kuuluu, suurin piirtein, että ”älä kerro minulle, kuinka paljon olet opiskellut; kerro, kuinka paljon olet matkustanut”, Riku kertoo.

Entä miksi kannattaa ylipäätään lähteä maailmalle?

- Esimerkiksi juuri ymmärtääkseen toisia. Jos emme ymmärrä toisiamme, siitä syntyy vain entistä enemmän konflikteja, Tunna vastaa.

-…ja maailmalla oppii tuntemaan itsensä”, päättää Riku haastattelun.

Madventuresilta ilmestyy marraskuussa uusi matkasuunnittelun ja -fiilistelyn kirja Mad World – Seikkailijan Atlas (Johnny Kniga).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti