Pages

tiistai 11. lokakuuta 2011

Vakuutukset, passi ja rokotteet

Matkavakuutus lienee hyvä olla hanskassa, kun suunnataan kohti kaukomaita. Tällaisen kävin neuvottelemassa Tapiolasta, jossa oma kotivakuutukseni oli entuudestaan ja näin ollen sain hieman keskittämisalennusta. Varmaan jotakin kautta olisi saanut niistettyä vielä pari euroa loppusummasta, mutta näillä hujakoilla hinnat pyörivät muillakin vertailujeni perusteella.

Ratkaisu koostuu noin 70 euron vuosivakuutuksesta, joka kattaa kolmen kuukauden matkustelun, sekä sen päälle erikseen otetusta vakuutuksesta vaihdon loppuajalle. Yhteensä summa kipusi 250 euron yli.

Matkakustannuksia ja tukievästä suunnittelun lomaan.
Eilen puolestaan kävin nautiskelemassa ensimmäisistä rokotepistoksista. Oma ohjelmani kohdemaat huomioiden koostuu hepatiittien A ja B, Japanin aivotulehduksen sekä lavantaudin rokotuksista. Yllä esiintyvässä kuvassa näkyvät veloitukset kahdesta hepatiitti- ja kahdesta aivotulehdusrokotteesta. Päälle tulevat vielä (onneksi huokein) lavantautirokote sekä tehosterokotteet vaihto-opinnoista palattua. Malarialääkitys hankittaneen Bangkokista.

Passin tulee olla voimassa ilmeisesti kuusi kuukautta kohdemaasta poistumisen jälkeen, joten se piti uusia. Kustannus tämän kohdalla passikuvineen keikkunee siellä 80 euron tuntumassa. Passikuvissa näppärä putiikki porilaisille on muuten ainakin Kuvakapu, joka tarjoaa myös opiskelija-alennuksia.

Matkan suunnittelu on entistä enemmän papereilla ja matkakuume on noussut jo tasolle, jossa mittarikaan ei pysy enää perässä. Ilmeisesti matkakuumeseen ei rokotteita ole valitettavasti keksitty. Takaisin suunnittelujen pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti