Pages

perjantai 11. toukokuuta 2012

Päivä yliopisto-opintoja Kuala Lumpurissa

Nyt kun opinnot Malesiassa ovat kääntymässä loppusuoralle, on hyvä aika perehtyä perinteisen vaihto-opiskelupäivän anatomiaan Kuala Lumpurin Limkokwing-yliopistossa.

Itselläni lukujärjestyksessä on neljä kurssia ja ne ajoittuvat kätevästi tiistain ja torstain välille. Jokaisella kurssilla, yhtä lukuun ottamatta, on yksi luentokerta ja yksi ”tutorial” viikossa. Luentojen pituus vaihtelee parista tunnista kolmeen tuntiin ja tutorialit ovat usein lyhyempiä. Tutorialien aikana tehdään yleensä pohdintatehtäviä käsiteltyjen aiheiden parissa yksin tai ryhmässä.

Aamunäkymä Times Squarella.
07.00 - Herätys. Päivä alkaa tunnin normaalia myöhemmin, koska olen ollut flunssassa. Normaalisti suuntaan kuudelta alakerran salille jumppailemaan.

08.30 - Aamutoimien ja -evästelyjen jälkeen suuntaamme koululle. Jos meitä on lähdössä viisi tai useampi, varaamme yleensä edellisiltana luottokuljettajamme Kennyn olemaan meitä vastassa alhaalla.

Tällä kertaa matkalaisia on neljä ja suuntaamme Times Square -asumuksemme etumaastoon taksia huitomaan. Suureksi hämmästyksekseni saamme taksin, joka suostuu ajamaan mittarilla (ilman mittaria ajavien taksien kanssa sovittavat hinnat ovat helposti kaksinkertaiset mittaritaksoihin verrattuna).

Kohti Cyberjayaa, matkaa kämpältä reilut 30 km.
09.10 - Saavumme LUCTin kampukselle ja suuntaan ensimmäiselle oppitunnilleni, Technology and Innovation -kurssin tutorialille. Luokka on tyhjä ja opettaja tulee sisään vasta varttia vaille 10.


09.50 - Saamme tehtäväksemme vertailla ryhmässä UPS:n ja FedExin yhteiskunnallista panosta. Tiimissä olen minä ja neljä malesialaista. Selitän opiskelijaystävilleni, että Malesiassa tiemmä varsin yleinen, 98-prosenttinen copy-paste -tekniikka tehtävien teossa ei oikein toimisi Suomessa. Ohessa joudun videokuvausta opettelevien opiskelijoiden jonkinlaiseen Nokia-mainosvideoon.

11.00 - Ryhmätyö on valmis, se tulostetaan ja allekirjoitetaan. Suuntaan Plazalle eli kampuksen keskusaukiolle, jossa kaikki ruokapaikat sijaitsevat. Bongaan matkalla opiskelijoiden myyjäiset ja yhdellä kojuista maailman siisteimmän kauppakassin. Menen tutustumaan tarkemmin ja juteltuani opiskelijoiden kanssa huomaan, että kaikki tuotteet on tehty kierrätysmateriaaleista. Olisin ostanut kauppakassin muutoinkin ja nyt sijoitan varmuudella 20 ringitiä tuohon design-helmeen.

Kampuksen ekokauppa.
11.15 - Ostan Wings-kahvilan rosemary chicken -annoksen perinteisen ”no french fries or bread, more vegetables, please” lausahduksen saattelemana. Lounastan sen ja ohessa tuumiskelen tulevia kurssitöitäni.

13.00 - Suuntaan tietokoneluokkaan hankkimaan tietoa kurssitöitäni sekä Hong Kongin reissua varten.

LUCTin Walk of Fame.

14.50 - Reippailen Small Dynamic Business -kurssin tunnille, jossa turistaan tällä kertaa liiketoimintasuunnitelman saloista. Ennen tuntia juttelen paikallisten kanssa mm. taannoisesta mielenosoituksesta Merdeka-aukiolla sekä Nokian menestyksen hiipumisesta.

16.00 - Tunti päättyy ja soitan Enterpreneurship & New Venture -kurssimme opettajalle Hashemille, jonka kanssa olen sopinut haastattelun. Teemme haastattelun Plazalla.

17.00 - Suuntaamme saksalaisen Tobiaksen ja Heiken kera takaisin keskustaan Heiken käytössä olevalla autolla. Olen perillä liikenneruuhkien viivästyttämänä Times Squarella noin klo 19 ja koulupäivä on jälleen pulkassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti