Pages

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Ahdin urheilukatsaus: Malesian GP

Varikkohenkilökuntamme ja uskolliset autourheilufanit lensivät Penangilta Kuala Lumpuriin seuraamaan F1-sirkusta, tuota moottoriurheilun kuninkuusluokan kilpailua, jossa aikamme gladiaattorit taistelevat MM-pisteistä. Esimerkiksi omista lennoistani sinne ja takaisin jouduin kustantamaan 13 euroa halpalentoyhtiö AirAsialla, jolla lento kesti alle tunnin. Lentokentältä hurautimme pari euroa maksavalla bussilla KL Sentralille, jossa meitä oli vastaanottamassa KL:n kruunaamaton prinssi Jani, joka johdatti meidät majapaikkaamme, vaatimattomaan penthouseensa Times Squaren kattohuoneistoon. Suuret kiitokset koko kommuunin väelle mahtavasta majoituksesta!

Lauantaina me innokkaimmat siirryimme Sepangin autourheilupyhättöön seuraamaan aika-ajoja, kun taas osa porukasta keskittyi harjoittamaan tinkaamista ja transaktioita KL:n vaate-, kenkä- ja kelloliikkeisiin.

Aika-ajoissa Suomen Kimi Räikkönen johti kahden ensimmäisen osuuden jälkeen, mutta joutui taipumaan viidennelle sijalle viimeisellä osuudella. Lisäksi hänen saamansa rangaistuksen takia lähtöruutu vaihtui kymmenenteen, joten suomalaisjuhlaa ei ollut sunnuntain kisaa ajatellen odotettavissa. Illalla kannatustiimimme hioi taktiikoita kuntoon tulevaa kisapäivää ajatellen. Erityisesti panostimme riittävän nestemäärän nauttimisesta huolehtimiseen ja märän kelin renkaiden valintaan.

Sepangin rata
Meininkiä ennen kisaa
Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua saapuessamme bussilla Sepangin radalle kisapäivänä. Ilma oli hiostavan kuuma, mutta ilmassa leijui vahva sateen uhka. Otimme haltuun alueemme K2-hillstandilla, josta näkisimme mutkan numero kolme. Tästä mutkasta autot ampaisevat reilun 200 kilometrin tuntinopeuteen jarruttaakseen vain hieman mutkaan numero neljä. Kyseisistä paikoista kustansimme reilu 15 euroa pekkaa päälle. Antero-aikaiset olivat varanneet lippunsa jo viime vuoden puolella ja saaneet näin ollen huippupaikat puoleen hintaan.

Hieman ennen kisan starttia taivas sitten aukeni sateelle, mutta autot pääsivät kuitenkin matkaan. Jokusen kierroksen jälkeen sade yltyi niin, että turva-auto tuli radalle ja lopulta kisa keskeytettiin. Uutta lähtöä odoteltiin tunnin verran, jolloin porukkamme keräsi katseita juoksemalla Suomen lipun kanssa katsomoalueellamme ja meidät ikuistettiin satoihin aasialaisten valokuviin. Tätä kisan parasta väliaikaviihdettä ei ilmeisesti ikävä kyllä tarjoiltu televisiokatsojille, mutta livenä se upposi kuin italialainen matkustajalaiva.

Lopulta kisa pääsi jatkumaan ja yllätysvoittajaksi nousi Ferrarin Alonso ja kakkoseksi Perez. Hamilton oli kolmas, joka pääsi mukaan sampanja-karkeloihin Räikkösen ollessa viides. Sateesta huolimatta tai ehkä juuri siksi kisa oli näitä yllätyksiä täynnä. Vaikka en suuri F1-fani olekaan, oli hieno kokemus käydä haistelemassa tunnelmia ja kuuntelemassa formuloiden ulvontaa paikan päällä.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin, Sepang vaikenee, mutta vain hetkeksi!

Kolmosmutka K2-hillstandilta nähtynä

Sade ei haitannut katsojia
Katettu K1-katsomo, johon olisi päässyt noin 150 eurolla.


Terveisiä Suomeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti