Pages

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Vieraissa: Menolippu Aasiaan!

Matkaajat-sarjassa haastatellaan kanssamatkalaisia reissaamiseen, vaihto-opintoihin ja matkafilosofiaan liittyen.

Kuka olet ja mistä tulet?
 
Herra W ja matkaan lähdin Tampereelta.

Mitä teet Malesiassa?

Elän elämääni: reissaan ja vaihto-opiskelen.

Missä olet matkannut ennen Malesiaa ja millaista oli?

Saksassa, Singaporessa, Vietnamissa, Kambodzassa, Thaimaassa ja Filippiineillä. Oli mahtavaa! Tämä kyseinen alkureissu vei reilu 1,5kk.

Miltä Penang vaikuttaa?

Mukava kaupunki, jossa on jäljellä sitä aitoa itteensä. Ruokakulttuuri on todella monipuolista ja ruoka on muutenkin halpaa. Tekemistä ja näkemistä riittää ehkä vajaaksi viikoksi, jos tänne meinaa lomalle tulla.

Opiskelet Universiti Sains Malaysiassa. Mitä kursseja käyt ja miltä opinnot vaikuttavat?

Kurssit ovat ”Social Science” kursseja, eli käytännössä sosiaali- ja yhteiskuntatieteitä. Valitsin kolme kurssia, jotka muodostavat opiskelujeni selkärangan, sillä koulua on keskiviikkoisin ja torstaisin. Opinnoista voisi sanoa sellaisen mielenkiintoisen pointin, että luennoilla professorit ottavat kontaktia oppilaisiin koko ajan joko kyselemällä jotain tai muuten vain heittämällä juttua. Luennot ovat yllättävän vuorovaikutteisia.

Millaiset ovat asumisolosuhteesi Penangilla?

Asuinpaikka Sunnyville, joka on yliopistosta kävelymatkan päässä. 122 neliön kolmio jaettuna kaverin kanssa. Keittiö, olohuone, kolme makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta ja kaksi parveketta. Näkymä sisäpihan uima-altaalle sekä Penang bridge sillalle. Vuokra 200e per pää, joten elämä on.

Minne suuntaat täältä (ja miksi)?

Suuntaan takaisin Suomeen, mutta muutaman mutkan kautta. Paluumatka tulee kestämään noin 2kk ja se menee pääpiirteittäin Vietnamin, Kiinan, Shanghain, Macaun kautta Pekingiin ja sieltä hyppään trans-siperia junaan, joka vie minut Mongolian ja Venäjän kautta Vainikkalaan. Paluumatkalle ehkä mahtuu mukaan Kambodza, Laos ja Taiwan, mutta saas nyt nähdä.

Mikä on filosofiasi matkustaessa?

Naattia naattia ja rilli kuumaks, elämä on ihmisen parasta aikaa! Kohti uusia seikkailuja, järki mukana, mutta avarin katsein.

Mikä on parasta matkustamisessa?

Erilaisten paikkojen ja kulttuurien näkeminen ja kokeminen sekä erilaisten ihmisten tapaaminen. Matkustaminen on kokemus, joka muuttaa ihmistä ja avartaa mieltä ja maailmankatsomusta. Matkustaminen on myös parasta johon voi rahansa käyttää, sillä reissulta saatuja kokemuksia ja muistoja et voi saada muualta.

Onko muutos väistämätön?

Hitaasti mutta varmasti. Joskus nopeammin ja epävarmemmin, mutta sieltä se tulee.

Matkavinkkisi lukijoille?

Lukekaa: http://menolippuaasiaan.blogspot.com/ Seikkailu jatkuu edelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti