Pages

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Keskustakierroksella Kuala Lumpurissa, osa 2

Tällä kertaa suunnataan Kuala Lumpurin keskustassa juuri vastakkaiselle laidalle kuin missä edellisellä kerralla vieraillut Petronasin kaksoistornit nököttävät, nimittäin Lake Gardens -alueelle.

Times Squaren vieressä seisoo näppärästi Imbin monorail-asema, joten sillä siirtää itsensä huokeaan 1,60 ringitin hintaan KL Sentraliin, jonka vieressä Lake Gardens sijaitsee. Luulisi, että alueelle pääsisi Sentralilta näppärästi jalkaisin, mutta luulo ei ole täällä todellakaan tiedon väärti.

Etenkin Malesian taksikuskit ovat tainneet tehdä pimeän diilin maankäyttöviranomaisten kanssa, sillä autolla tuntuisi täällä pääsevän joka paikkaan - vaikka Kinabalu-vuoren huipulle. Jalkaisin kohteisiin pyrkiminen on puolestaan usein enemmän tai vähemmän hankalaa. Tästä käytännön esimerkkinä on siirtymäni Sentralilta Lake Gardensiin. Ensin taivalsin vajaan kilometrin autotiesillalle, joka ylittää Lake Gardensin ja KL Sentralin välillä makaavan junaradan. Sen jälkeen edessä oli nelikaistainen liikenneväylä, jonka ylittäminen melko riskivapaasti kesti 10 minuuttia. Nyt edessä seisoi Lake Gardens, mutta se oli reunustettu ensin metrisellä aidalla ja sen jälkeen rakennustyömaalla, johon oli kyhätty ympärille viisimetriset peltiseinät. Siispä kiertämään.

Päädyin Kuala Lumpuriin johtavalle valtaväylälle, jonka reunustaa kävelin vastaantulevien autojen kaistalla. Kilometrin päässä vihdoin havaitsin tienpätkän, joka kääntyisi Lake Gardensille, mutta vielä mitä: se oli näppärästi varustettu lukollisella portilla. Odotin, että puistonvartijat menivät ohi ja tietyissä piireissä tunnettuna ninjana heilautin itseni portista yli. (Jälkikäteen tarkasteltuna alueen pääportti taitaa olla lähellä Merdeka-aukiota ja ChangeX suosittelee matkaajan turvallisuuden vuoksi ao. virallista reittiä...)

"Mennään tuosta valtaväylän läpi niin, että heilahtaa!"

Hidaste, ei este.
Itse asiaan

Jos aikaisemmin vierailemaani Bukit Nanas Forest Reserveä voi jollakin tapaa sanoin kuvailla, niin Lake Gardensin kohdalla sanat loppuvat lyhyeen. Käytännössä alue on tropiikkia keskellä suurkaupunkia ja liikenteen häly ei kantaudu alueelle tippaakaan. Alueella tepastellessa pääsee hämmästelemään toinen toistaan erilaisempia kasveja ja sieltä löytyy niin veloitukseton peura-, lintu- kuin perhospuistokin sekä orkidea- ja yrttipuutarhat. Parempi lienee esitellä aluetta kuvien kera kuin koettaa sopertaa jotakin mielen lumoavasta vehreydestä:


Kuvassa satamäärin pähkinöitä: vasemmalla cashewpuu ja taustalla brasilianpähkinä, yksi Amazonin sademetsän suurimmista puista.

Peurapuiston bambeja.


Ananas!
Lake Gardensin maastoilla seisovat myös kansallismuseo ja -moskeija, joissa en tullut käyneeksi, mutta jotka saattaisivat olla kiinnostavia kohteita jatkossa. Historiallinen Merdeka-aukio 95-metrisine lipputankoineen (yksi maailman korkeimmista) on sekin puistoalueen kupeessa, mutta itse olin tuon jo tarkastanut aikaisemmalla kirjastoreissullani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti