Pages

lauantai 3. maaliskuuta 2012

Keskustakierroksella Kuala Lumpurissa, osa 1

Tänään pyörähdetään Kuala Lumpurin keskustassa Bukit Bintangin kautta Petronasin kaksoistorneille ja sieltä KL Towerille. Matka alkaa tukikohdastamme Berjaya Times Squarelta. Google Maps ei tunne Bukit Nanasin metsäpolkuja, joten alla olevan reitti on suurinpiirteinen.


Bukit Bintang on Kuala Lumpurin shoppailun mekka ja siitä pitävät huolen toinen toistaan laajemmat ostoskeskukset. Muutaman kilometrin säteellä on Sungei Wang, Low Yat, Lot 10, Berjaya Times Square (jossa siis hotellin, elokuvateatterin ja huvipuiston lisäksi on kookas kauppakeskus) sekä Starhill Gallery. Putiikeista irtoaa jos jonkinlaista rompetta paikallisista vaatteista brändituotteisiin.
Bukit Bintangia halkova monorail-linja. Taustalla vahtii KL Tower.

Lot 10:n uumenissa
Bukit Bintangilla nälän yllättäessä suosittelen pistäytymään Jalan Alorille, josta ei ruokapaikkoja ja illan tullen myöskään meininkiä puutu. Allekirjoittaneen suosikkiannos täällä on hokkien mee. Jälkiruoaksi voi testata vaikka ais kacangia durianilla höystettynä. Luvatun törkeälle ao. hedelmä haisee, mutta maku ei ole niin taivaallinen kuin yleensä hehkutetaan. Lisää paikallista meininkiä kattaukseen saa tilaamalla juomaksi teh tarikia. Hedelmämehut ovat myös kova sana täällä maailmankolkassa, mutta itse pyydän jättämään sokerin juomasta pois (muutoin sitä voi olla joukossa varsin reippaasti).


Bukit Bintangilla kohtaa myös kaikenlaisia kaupustelijoita ja ainakin miessukupuolen edustajille satelee kaikenlaisia hieronta- ja seuralaispalvelutarjouksia.

Kaksoistorneille

Petronasin kaksoistorneille heilauttaa itsensä Bukit Bintangilta alta aikayksikön. Aluetta, jossa nämä scifirakennelmalta vivahtavat tornit töröttävät, kutsutaan lyhenteellä KLCC, Kuala Lumpur City Centre ja se on niin sanottua uutta keskustaa Bukit Bintangin edustaessa vanhaa. Jos kaksoistorneihin haluaa päästä vierailemaan, neuvotaan turistioppaissa tulemaan paikalle aamuvarhain, sillä paikkoja ylös torniin myydään päivittäin vain rajoitettu erä. Itse passasin koko ajatuksen ja tarkastelin kaupunkia mieluummin KL Towerista käsin.Kaksoistornien kellarin ruokaparatiisista saa myös ehtaa keittoa.
Yhtä äkkiä olinkin tieteiselokuvassa.
Kaksoistorneilta reitti KL Towerille on sekin hyvin mielenkiintoista tarkasteltavaa. Jalan P. Ramleen varrella on useita alueen kovia pubeja ja mutka Jalan Sultan Ismailille paljastaa myös Hard Rock Cafen. Helpommin tornille pääsee kävelemällä Jalan P. Ramleeta pitkin Jalan Puncakille (josta lähtee ilmainen pikkubussi tornille 10 minuutin välein), mutta itse ihmettelin aluetta pidemmän kaavan kautta ja kiersin tornialueen Jalan Ampangia pitkin. Sieltä päätyy Jalan Gerejalle, josta edelleen St. Johnin instituution rakennuksia pullollaan olevalle tien pätkälle. Keskellä tietä on portti, josta pääsee sujahtamaan sisään Bukit Nanas Forest Reserveen, metsäalueelle. Täällä saattaa törmätä niin skorpioneihin, käärmeisiin kuin muihinkin pirulaisiin (tosin skorpparithan ovat minulle nykyään välipaloja). Tältä puolelta nousu tornille on hapokkaan mäkitarpomisen perässä, mikä sopii allekirjoittaneelle.

Ötökkävaroitus.Lippu KL Toweriin kustantaa tätä kirjoittaessa 45 ringitiä (~ 12 euroa) ja se sisältää myös pääsyn yhteen kolmesta kohteesta. Itse valitsin käynnin jonkinlaisessa eläinnurkkauksessa.

Näköala tornissa on varsin pramea ja yläilmoista on helppo huomata, miten täyteen kaupunki on itse asiassa rakennettu (ja lisää rakennetaan jatkuvasti). Tornissa on näppärästi ikkunoiden yläpuolella valokuvia näkymästä selitteineen. Sisään tulessa saa myös kuulokkeet ja soittimen, joilla voi kuunnella tarinaa näkymistä. Kaiken lisäksi tarjolla on useita kiinteitä kiikareita, joilla kohteita voi tiirailla.

Kaupunkimaisemaa KL Towerista käsin.
Tornilipun oheen valitsemani eläinnurkkausvierailu ei sekään ollut huono kokemus. Säälittävää tosin oli katsella, kuinka pieniin laatikoihin esimerkiksi isot kilpikonnat on esille pakattu. Nurkkauksessa pääsee tarkastelemaan isoja, rumia ja karvaisia hämähäkkejä, erilaisia käärmeitä, aina hauskoja apinoita sekä erilaisia oravia (sokeriorava on ehdoton suosikki) ja vastaavia. Paikalla on myös muutama puhuva papukaija, jotka seisoskelevat vapaina oksallaan.


Bukit Nanas Forest Reserve kätkee tornin lisäksi sisäänsä myös esimerkiksi luontopolun, jota väsynyt matkamies ei jaksanut enää läpi tarpoa. Täytyy kuitenkin tarkastaa tämä myöhemmin, sillä alueella oli tarjolla yllättävän paljon opasteita ja oheistietoa.

Kaupunkikierroksen toisessa osassa tarkastellaan Lake Gardensia nähtävyyksineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti