Pages

maanantai 6. helmikuuta 2012

Matkustamossa: Katot päidemme päällä

Lue myös Matkustamossa-sarjan aikaisempi anti: kulkineet, osa 1 ja 2 sekä asiaa valuutasta, matkailijan terveydestä ja viisumeista

Reissumme alkoi pehmeästi Bangkokin Silomia lähellä olevan New Road Guest Housen majoituksella. Huoneessa oli kohtuullinen wc, jääkaappi, ilmastointi ja leveä vuode. Majoitus tosin muuttui rankemmaksi jo parin ennalta maksetun yön jälkeen, kun majoituimme samaisen paikan hieman vaatimattomampaan looshiin. Sen kattauksena oli vain kerrossänky ja tuuletin. Suihkutilat ja wc olivat yhteiskäytössä. Bangkokin majoituksen jälkeen on tullut nukuttua nopeasti laskien 16 eri paikassa, jotka ovat vaihdelleet Don Detin rantabungalovista kahdella jättisängyllä ja ilmastoinnilla varustettuun huoneeseen Vang Viengissä.

New Road Guest Housen askeettinen majoitus.
Majoitukset olemme bonganneet pääasiassa Wikitravelin, Trip Advisorin ja vastaavien nettisivujen kautta. Ennakkovarauksia ei ole tehty lukuun ottamatta New Road Guest Housen paria ensimmäistä yötä sekä Bangkokin Khao San Roadin lähellä sijaitsevaa Erawan Housea ja HCMC:n Nguyen Khan Hotelia. Tavallaan ennakkoon varattu oli myös Siem Reapin majoituksemme, kun luotto-tuktukkuskimme Yim oli sellaisen meille jo saapuessamme hoitanut.
 
Monissa paikoissa bussiaseman tai sataman lähellä on aina lauma paikallisia odottamassa seuraavan kuljetuksen saapumista. Sen jälkeen alkaa armoton huutelu kyydeistä ja majoituksista. Esimerkiksi Koh Taolla on katamaraanisatamassa vastassa kymmeniä taksikuskeja, jotka kyyditsevät eri puolilla saarta oleviin majataloihin. Phan Thietissä astuimme bussista ulos ja joku setä oli jo huutelemassa meitä vieressä olevaan majataloon yöksi.
 
Usein majoituksen saaminen on reitillämme ollut siis luvattoman helppoa. Edellä mainitun Erawan Housen varasimme ennakkoon, koska edellisellä kerralla Khao San Roadilta majoitusta etsiessämme jouduimme tyytymään varsin ala-arvoiseen ihmisloukkoon muiden majoitusten ollessa täyteen buukattuja.

Khao San Roadin ihmisloukko.
Pääasiassa majoitusten hintana on ollut korkeintaan 10 euroa per yö per matkaaja, mutta usein olemme selvinneet tätä edullisemmin. Don Detin bungalovi kustansi yötä kohden kaksi euroa per heppu, ja sillä sai yhden reissun parhaimmista auringonlaskunäkymistä.
 
Mr. B's Bungalows @ Don Det.
Yleisesti asutusta säätäessä kannattaa tarkastaa vesihanojen sekä laitteiden toimivuus. Moni Wikitravel-kirjoitus varoittaa myös joissakin majoituskohteissa sängyissä majailevista eliöistä, mutta tällaisiin emme ole törmänneet (emme liioin muihinkaan öttiäisiin muurahaisia lukuun ottamatta). Edellisten lisäksi kannattaa tarvittaessa tarkastaa esimerkiksi wlan-yhteyden sekä omalla lukolla lukittavan kaapin olemassa olo. Maalaisjärjellä näissäkin selviää, luonnollisesti.
 
Jolly Frog Backbackersilla Kanchanaburissa.

Suosituksia
 
Joitakin reissulla käytetyistä majapaikoista, joita voimme suosittella:
  • Bangkok - Erawan House (tosin Khao San Roadin yöbileiden meteli kaikui pahasti sisään neljänteen kerrokseen - ehkä alempana sijaitsevat huoneet ovat rauhallisempia)
  • Don Det - Mr. B’s Bungalows
  • Vang Vieng - Central Backbackers
Näiden lisäksi aikaisempien kirjoitustemme kohdalla on mainittuna majapaikkoja hintoineen (mm. Koh Tao ja HCMC. Muutkaan käyttämämme majatalot eivät ole yhtä lukuun ottamatta olleet varsinaisesti surkeita, mutta niiden taso on varmastikin sitä perushyvää, jota lähes kaikki tarjoavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti