Pages

tiistai 6. joulukuuta 2011

Lento ja saapuminen Bangkokiin

Vihdoin se kauan odotettu lähtöpäivä koitti 4.12. ja matkustimme Janin kanssa bussilla Helsinki-Vantaalle. Sieltä lensimme suoralla, alle 10 tuntia kestäneellä, Finnairin lennolla Bangkokiin, enkelien kaupunkiin. Airbus A330:ssa saimme ruokaa, hieman unta ja käyttää henkilökohtaista viihdelaitteistoa. Minä katsoin elokuvan Hangover II.

Suomen säätä ei varsinaisesti jäänyt ikävä...
Lasku Bangkokiin oli pehmeä etukäteen ostamamme Kilroyn Pehmeä lasku Bangkokiin -paketin ansiosta. Se sisälti kaksi yötä hostellissa, kuljetuksen kentältä hostelliin sekä päivälipun Sky Trainiin. Kentällä oli nouto meitä vastassa ja pian kiisimme kuuman Bangkokin teitä pitkin kohti New Road Guest Housea, joka sijaitsee lähellä Silom Roadia. Hostelli osoittautuikin mukavaksi paikaksi. Palvelu on ystävällistä ja henkilökunta avuliasta sekä englanninkielentaitoista. Sisäänkirjautumisen jälkeen söimme hostellin ravintolassa kohtalaisen edullisen päivällisen, jonka jälkeen lähdimme iltakävelylle tarkastelemaan lähimaastoja.

Well hello Thailand!
Bangkokissa oli vielä iltasellakin mukavan kuumat +29 astetta lämmintä, joten hommasimme läheisestä kaupasta juomavettä. Kaduilla oli paljon väkeä ja liikennettä. Lisäksi samana päivänä oli Thaimaan kuninkaan syntymäpäivät ja monessa paikassa oli kuninkaan kuvia. Lisäksi kadulla oli väkijoukko, josta meillekin annettiin kynttilät kouraan (kuvissa alla). Niiden kanssa me sitten seisoimme muiden kanssa kuninkaan vuosijuhlien kunniaksi. Thaimaalaisten laulamien laulujen sanat olivat meiltä kuitenkin hieman hukassa. Taisimmekin itse olla jonkin sortin nähtävyys väkijoukon seassa. Hieman jäi ihmetyttämään, miksi väkijoukko kunnioitti kuningastaan keskellä kävelyäkatua välillä vallaten myös autokaistan, josta paikallinen poliisi tulikin heitä pois häätämään.


Juhlahumusta selvittyämme kävimme vielä syömässä thaimaalaista ruokaa rauhallisessa paikassa, jossa oli myös live-musiikkia. Sitten väsyneet matkustajat olivatkin jo valmiita siirtymään hostellihuoneeseen ja heittämään läskit silmille. Uni maittoikin matkan rasitusten jälkeen hyvin esimmäisenä yönämme Thaimaassa.

2 kommenttia:

  1. Kiitos kuulumisista, niitä luetaan täällä koto-Suomessa jatkossakin mielellään. Hienoa ja turvallista reissua teille!

    VastaaPoista
  2. Suuret kiitokset, yritämme tuottaa tekstejä koto-Suomeen luettavaksi.

    VastaaPoista