Pages

tiistai 6. joulukuuta 2011

Scams!

Mainion majatalomme (New Road Guest House) omaan makuuni hieman liian länsimaalaiseksi viritellyn aamiaisen (mm. nakkeja, munakokkelia ja paahtoleipiä) jälkeen suuntasimme kulkumme kohti China Townia. Kartan skaala oli aika kova ja jo China Townin portille oli varsin pitkältä tuntuva matka, vaikka se kartan mukaan näytti olevan aivan vieressä.

China Townin portilla.
Tähtäimessämme olivat kultaisen buddhan tarkastelu Wat Po -tempelissä sekä Grand Palaceen tutustuminen. Kun olimme saapuneet alueen läheisyyteen, eräs ohikulkija paikallisesta turistivirastosta, tietenkin, tuli huomauttamaan meille, että paikat ovat suljettuja kuninkaan syntymäpäivien vuoksi. Tämä on bangkokilainen huijaus (scam) suoraan oppikirjasta, mutta kun kuninkaan synttärit olivat oikeasti olleet eilen, se herätti rippeen luottamusta.

Hotellin uima-altaalle ei ollut tunkua...
Tilalle tarjottiin 1500 bahtin vesiajelua kanaaleissa. Emme ostaneet tarinaa, vaan suuntasimme makaavan kultaisen buddhan luo. Eikä aikaakaan kun kimpussamme oli mies, joka ehdotti 40 bahtin tuktuk-matkaa mm. mustan buddhan luo, koska kultaisen buddhan luo ei pääsisi. Kaverikin porhalsi tuktukilla näppärästi paikalle. Sanoimme haluavamme kävellä.

Saavuimme Wat Po:lle. Jännästi alueella oli turisteja normaalin oloiseen tapaan ja sisään pääsi normaalilla 50 bahtin (reilut 2 euroa) maksulla. Sieltä suuntasimme Grand Palacelle, joka oli kuninkaan kemujen vuoksi suljettu, mutta samalla alueella sijaitseva Emerald Buddha sekä ympäröivä temppelialue olivat nähtävissä veloituksetta (normaali sisäänpääsy alueelle maksaa 400 bahtia). Oli oikeastaan piristävää joutua huijausyrityksen kohteeksi. Se on mielestäni Bangkokin nähtävyys siinä missä temppelitkin.

Temppelin koulurakennuksesta tulivat mieleen suloiset ala-asteajat.

Allekirjoittanut ja astetta isompi buddha ottamassa rennosti.
Perusnähtävyyksien tarkkailun jälkeen oli ruoan paikka ja bongasimme jonkinlaisen katuravintolan läheltä. Ostin itse appeeksi mustekalaa, katkarapuja ja joitakin hämmentävästi ranskalaiselta perunalta näyttäviä kikkareita, jotka oli kuitenkin tehty jostakin juureksentyyppisestä. Jälkiruokana kookospirtelö teki tehtävänsä.

Temppelialueelta bongattu suomalainen turisti.
Appeen jälkeen suunnistettiin reppureissaajien mekkaan Khaosan Roadille, josta ei voi olla erehtymättä. KFC:n ja Subwayn valomainokset hyppivät heti silmille. Kävelimme kadun poikki ja matkalla tarjottiin muun muassa tatuointia hakattavaksi. Kipaisimme Starbucksissa paikalliseen tasoon nähden ylihintaisella kahvilla (joskin maku oli lähempänä totuttua kuin lähinnä purukahvilta maistuva "kahvi", mitä täältä yleensä tuntuu saavan).

Thanon Khao San, reppureissaajien mekka. Huomaa asiallinen kaivinkonekuski.


Angry Birds is everywhere!
Khaosanin jälkeen oli aika suunnata jälleen New Roadille ja otimme alle veneen. 15 bahtin hintaan pääsimme näppärästi etenemään takaisin majapaikan kulmille asti. Päivään mahtuivat vielä läheisen pihvipaikan eväät sekä Silom Roadiin tutustuminen pintapuolisesti. Nyt on aika mennä lataamaan virtaa huomiselle.


Paattimatkan tiivistä tunnelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti