Pages

keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Phnom Penh: Kuntoilua ja rentoilua

Joulupäivä alkoi jokirannassa tukevalla aamiaisbuffetilla, johon kuului hedelmiä, kananmunia, paahtoleipää, patonkia, kroisantteja, muita leivonnaisia sekä kahvia. Hintaa tälle tuli 2,75 dollaria ja samalla tuli luettua paikallista Cambodian Daily -lehteä. Runsasta aamiaista sulatellessamme etsiskelimme kuntosalia läheltä asumustamme. Päädyimme Monivong Bulevardilla sijaitsevaan Phnom Penh -hotellin Health Centeriin. Hotelli oli siitä kalleimmasta päästä ja puitteet sen mukaiset. Päivämaksu hotellin kuntosalin, uima-altaan ja spa-osaston käyttämisestä oli 12 dollaria.

 Edullinen ja maukas buffet-aamiainen jokirannassa.
 Phnom Penh hotellin uima-allas oli vain meitä varten.
Kuntosalilla oli laitteita ja painoja tarpeellinen määrä mukavaan treeniin. Lisäksi työntekijät olivat auliisti auttamassa painoja tankoon ja tuomassa hikipyyhkeitä. Aikamme hikoiltuamme päätimme siirtyä ulkoaltaalle, jossa ei ollut ristin sielua. Vesi oli hieman viileätä, eikä hotellin sisäpihalle lämmittävä aurinkokaan kunnolla sopinut. Hieman pulahdettuamme siirryimme sisätiloihin spa-osastolle. Sieltä löytyi kylmäallas, pari kuumaa allasta, höyrysauna sekä suomalaiseenkin makuun kelpaava sauna, jossa pistimmekin Janin kanssa muiden poistuttua kunnon löylyt. Muut span asiakkaat olivat aasialaisia miehiä, sillä hotellissa oli naisille oma spa-osastonsa. 

Tapaninpäivänä tutkailimme kävellen Phnom Penhin markkinoita ja muita kohteita. Kävimme Central Marketissa, joka sijaitsee lähellä keskustaa ja on länsimaisten suosiossa. Siitä suuntasimme Orussey-markkinoille, jossa oli hurja määrä tavaraa kolmessa kerroksessa, kova tungos ja paikka oli täynnä paikallista väkeä. Sama oli tilanne Olympic Market -markkinoilla lähellä Olympic Stadiumia. Kyllä, Phnom Penhissä on olympiastadioni, vaikka kisoja ei täällä olekaan koskaan järjestetty. Stadion on valmistunut 1964, mutta on nykyisin huonossa kunnossa. Silti oli mukavaa käydä se katsomassa ja istua katsomon korkeimmalla kohdalla. Stadionilla on täysikokoinen uima-allas ja hyppypaikat, jotka ovat päivittäin avoinna, ilmeisesti korvausta vastaan.

Myöhäinen iltapäivä huipentui drinkeillä Foreign Correspondents' Clubilla kattoterassilla, josta oli hienot näkymät Mekong-joelle. Paikka tunnetaan täällä paremmin FCC:na. FCC Cambodia taitaa olla ainoa vastaava maailmassa, joka on kaikille avoin baari ja ravintola. Happy Hour on klo 17-19, jolloin juomat saa puoleen hintaan. Myöhemmin maistelimme herkkuja Phnom Penhin yömarkkinoilla.

Ruokailua yömarkkinoilla.
Paikallista väkeä nauttimassa markkinatunnelmasta ja ruoasta.
Viikonloppuisin auki olevilla markkinoilla oli myös monenmoista ohjelmaa.
Keppimehutiski, josta siis myydään sokeriruo'osta puristettua mehua.
Tässä valmiit tuotokset, hintaa 0,25 dollaria kappale. Kannattaa maistaa.
Phnom Penhissä vierailimme myös vesipuistossa (kuvassa alla), joka ei todellakaan ole mikään turistinähtävyys. Siellä oli isompi uima-allas, parit pienehköt vesiliukumäet ja aika likaista vettä täynnä oleva tubailureitti, jossa ei juurikaan virtausta ollut. Sisäänpääsy oli arkena 3 dollaria, viikonloppuna 4. Likaisia varpaitamme liottelimme fish spassa, jossa pienet kalat söivät kuollutta ihosolukkoa pois. Se kutitti ensin aivan kamalasti, mutta pikkuhiljaa siihen tottui. Hintaa lystille tuli 3 dollaria, jolla sai myös oluen.

 

2 kommenttia:

  1. Onko tarpeeks vihreitä banaaneja Ahdin makuun?

    VastaaPoista
  2. Ransu 5, kiitos kysymästä, banaanit olivat sopivan vihreitä.

    VastaaPoista