Pages

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Pohjois-Borneon rannoilla, osa 2: Rentoilua Malesian ykköskaupungissa

Aika:  15.-16.4. ja 18.-20.4.
Paikka: Kota Kinabalu (Sabah, Malesia)
Valuutta: Malesian ringgit (1e ~ 4 MYR)



Labuanilta rantauduimme Malesian Sabahin pääkaupunkiin Kota Kinabaluun (jatkossa KK). Tällä rantaviivalle pääosin levittyvälle kaupungilla on noin 500 000 asukasta ja sen keskusta on mukavan kompakti. Suuntasimme Joonaksen kanssa lauttasatamasta vaiston ohjaamana oikealle ja tiedustelimme parilta paikalliselta Jalan Gayaa, jossa oli mainittu olevan hyviä majapaikkoja. Kyseinen katu sattui olemaan parin korttelin päässä, joten takseja ei tarvittu.

Jalan Gayaa.
Jalan Gayalle bongasimme ensimmäisenä North Borneo Cabinin mainoskyltin ja suuntasimme sisään tiedustelemaan majoitusta. Otimme kahden hengen huoneen ilmastoinnilla yhteishintaan 66 rm. Sen jälkeen supersiistin majapaikan supersiisti työntekijä Joy kertoi meille kaupungin parhaat kohteet. NBC on paras majatalo, jossa olen Kaakkois-Aasiassa majaillut, eikä paikka ole turhaan saanut Hostels.comin kunniamainintaa.


Romppeet huoneeseen asetettuamme suuntasimme appeille satamassa sijaitsevalle Filipino Marketille. Voi sitä merievään määrää, jonka kohtasimme paikalle saavuttuamme!



Filipino Marketin appeita.
Söin rannan ääressä ehkäpä terveellisimmän koskaan nauttimani päivällisen: tuoreen tonnikalapihvin, pikkumustekaloja ja tuoretta spirulinaa (!) sekä kyytipojaksi kookosvesi. Tajuntani olikin pettää, kun myyjätyttö kysyi, että "do you want some spirulina with your food?"

Filipino Marketin myyjätyttö ja tonnikalapihvi.

Torin velmu poika.
Jälkiruoaksi kävimme poimimassa jonkinlaiset täytepullat rannan herkkutiskiltä. Pullaa mutustaessa rantanäkymä tarjosi jälkiruokaa silmille:


Seuraavana päivänä suuntasin kellon näyttäessä 5.05 läheiselle Signal Hill Observatorylle auringonnousua tarkastelemaan. Aurinko nousi paikkaan nähden väärästä suunnasta, mutta kokemuksen pelasti paikallisten kanssa tehty aamujumppa. Auringon noustessa kirjasin myös matkafilosofiaa puhelimeeni:

Nytkin tulee ajatella, että saan olla Borneon saarella Malesian Sabahin pääkaupungissa ja katsoa öistä kaupunkia, Malesian miellyttävintä sellaista. Liian monesti vieläkin matkalla muistaa, ettei pidä unohtaa pysähtyä, ajatella ja nauttia näkemästään ja kokemastaan - kuten elämässä yleisesti.

Ensimmäisen kokonaisen päivän aikana KK:ssa kävin ottamassa parranajon hurjaan 6 rm hintaan. Tämän jälkeen suuntasimme Joonaksen kanssa kiinalaiseen yrttikauppaan ostamaan yrttejä ja sieltä rannan käsityökeskukseen amulettiostoksille tulevaa seikkailuamme varten. Siitä asiaa tämän kirjoitussarjan viimeisessä osassa. Stay tuned!


Barber shop.
Yrttijuomaa tuleviin seikkailuihin.

Joonas ja käsityötorin kauppiaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti